Ik ben geboren in Utrecht op 6 februari 1952. Op die dag overleed de koning van Engeland. Na de basisschool en de Mulo ging ik werken op de wiskundeafdeling van "Stad Rotterdam", levensverzekeringen. Op mijn 13de werd ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde, 7 jaar later werd ik medewerker aan het Zeiss Planetarium in Den Haag. (Lang geleden door brand verwoest) Op dit moment ben ik medewerker aan de museum sterrenwacht "Sonnenborgh" in Utrecht. In mijn woonplaats Schagen verzorg ik af en toe een cursus sterrenbeelden herkennen, Griekse mythologie en sterrenkunde.

Aan kantoorwerk beleefde ik geen plezier. Omdat ik voor scouting en de kerk veel jeugdwerk deed besloot ik van die hobby mijn baan te maken. Ik ging naar de pedagogische academie die zojuist was opgericht ter vervanging van de kweekschool.

Op de academie werden eerst de laatste twee Havo klassen gedaan. Daarna werd ik opgeroepen voor militaire dienst. Als Dpl Sld 520206090 was ik ingedeeld bij het
43 painfbat Bmrn Ost Cie." Ik was aktief in de V.V.D.M, de soldatenvakbond

Na de dienst vervolgde ik de opleiding aan de pedagogische academie. Eenmaal bevoegd werkte ik jaren als taaldocent voor V.V.N. (Vereniging Vluchtelingenwerk Nederland.) Van een vluchteling uit het toenmalig communistische Polen leerde ik hoe je zelf sterke drank maakt. "Bimber" noemde hij dat. Ik experimenteerde een poosje met allerlei zelfbouw apparatuur en plakte als logo een lieveheersbeest plaatje op een zelfgemaakte fles. Vergissing met producten van bekende merken was uitgesloten. Sindsdien plak ik dergelijke plaatjes op mijn agenda en ook in deze site. Kort nadat de Europese eenwording een feit werd vroeg ik een vergunning aan voor een huisstokerij. Ik redeneerde dat rechten van Franse wijnboeren nu ook geldig zijn in Holland. Die redenatie bleek juist en de vergunning werd verleend. Wegens bezuinigingen kwam er een einde aan mijn baan als taaldocent voor vluchtelingen. Ik heb daarna vele malen zieke leerkrachten in het Basisonderwijs vervangen. Er waren weinig vacatures in het basisonderwijs. Aangemoedigd door mijn belangstelling voor sterrenkunde (exact) studeerde ik wiskunde in de avond uren. Van een hobby werk maken had ik eerder gedaan. Zo geraakte ik in een baan als wiskunde docent in het Clusius College. Inmiddels is mijn huisstokerij ontmanteld.

In het najaar van 2006 deed ik bij de vogelwerkgroep van mijn woonplaats Schagen ("Tringa") een cursus. Sindsdien ben ik erg geboeid door wat er allemaal te zien en te fotograferen is, vooral als er veren aan zitten. Op deze site zijn dan ook veel vogelplaatjes te vinden.

Jaren lang leefde ik als vrije jongen. Ik heb me helemaal gehouden aan de wijze raad die werd uitgesproken in het liedje: "Trouw niet voor je veertig bent." Inmiddels ken ik de daarin bezongen "geheimen" van het huwelijk. Ik woon al weer vele jaren samen met Gien met wie ik op 9 september 1999 getrouwd ben na een jarenlange vriendschap. Bij ons wonen nog een hond (Mellon) en twee katten (Flop en Spook) De 3 dochters van Gien zijn inmiddels zelfstandig. Zij heten Rachel, Anne en Eva. Anne woont "om de hoek", Rachel op een uurtje gaans, Eva zit in Nieuw- Zeeland Haar poezen, Flop en Spook konden niet mee... Die wonen nu bij ons.

 

Hansje Pansje Kevertjes

Mellon

Flop en Spook
eigenlijk heten ze:
Sunderban Sikawa en
Trippelina av Skagalund

(kattenadel)

Chel

Anne

Eva

Gien